Recepten

Hey lezers,

Hier is het eerste recept op onze blog :) Het is een recept voor biscuitdeeg, ook wel kapseldeeg of Moscovisch deeg genoemd. Het is een lichte vetvrije basistaart die je voor alles kunt gebruiken! Je kunt het vullen, bekleden met marsepein/fondant, versieren met glazuur of slagroom enz. Je kunt ook cakemix gebruiken voor de basistaart, maar dat is veel zwaarder en door de boter ook veel vetter voor een taart die je gaat versieren. Dus biscuitdeeg is écht een aanrader!

De bakspullen die je nodig hebt zijn:
- een bakblik (24 cm)
- wat boter en bloem (of bakspray)
- een metalen kom of pannetje
- een mixer
- een garde en spatel

Ingrediënten:
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem

Hoe maak je het?
1. Vet het bakblik in met boter en bestuif het met bloem (of spuit het in met bakspray).
2. Doe de eieren in een metalen kom of pannetje, doe de suiker erbij en verwarm het     roerend tot ongeveer 37 °C. Het moet niet te warm of te koud zijn.
3. Haal het pannetje van het vuur en mix het 10 minuten tot het romig en wit is.
4. Zeef de bloem en spatel het door de witte massa.
5. Vul het bakblik tot ongeveer driekwart van de hoogte met het beslag.
6. Zet het bakblik in een voorverwarmde oven en bak de taart 40 minuten.
7. Prik met een satéstokje in de taart om te controleren of het gaar is. Als er geen taart kruimels aan blijven zitten is het klaar.
8. Haal de taart pas na 10 minuten uit het bakblik, leg het dan op een rooster om het af te laten koelen.   

Dit recept is geschikt voor een springvorm/bakblik van een doorsnede van 24 cm. Je kan omrekenen hoeveel ingrediënten je nodig hebt door de vorm (voor het maken van je taart) met water te vullen en dan te meten hoeveel liter er in kan, je vult het tot driekwart van de springvorm/bakblik. Voor elke halve liter neem je 1 ei, 30 gram suiker en 30 gram bloem.











Liefs Sasja en Teske

2 opmerkingen:

  1. op hoeveel graden moet de oven staan en is dit warme lucht of boven en onder warmte ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heey Angie, je bakt het biscuit op 180 graden in een elektrische oven (boven en onder warmte).

    BeantwoordenVerwijderen